Rafel Brunet Director, Autor i Actor

Direcció Teatral, Rafel Brunet

Rafel Brunet és un actor, cantant, ballarí, autor i director, especialment musicals, nascut a Artà (Mallorca) l’octubre de l’any 1970. Actualment viu Palma, mantenint les arrels artanenques propiciant que la majoria de les seves produccions siguin estrenades al seu poble. Hi ha que considerar-lo sobradament preparat, amb estudis superiors de cant, ball i dansa tant a Espanya (Madrid i Barcelona) com a Londres Nova York i La Havana. Dramaturg i director de musicals i espectacles, fiançat en una llarga experiència com a actor de Teatre Musical.
Va estudiar fins el quart curs de Dret a l’UIB. Va estudiar teatre Musical a Memory, primera promoció de l’escola de Teatre Musical d’Espanya. Va completar estudis d’interpretació a l’escola de teatre Xesc Forteza de Palma. I dansa a Company & Company i coco comin ambdues a Barcelona. Cant i dansa a Urdang School a Londres i amb en Tomeu Català a Mallorca.
La seva extensa formació i posta en escena de la variada obra, culminava les seves ànsies en el sí del cuquet que de ben petit curullava, així ho diu "De ben petit ja m’agradava pujar-me a un escenari ja fos participant amb l’agrupació de ball de bot o formant part del grup d’aficionats del poble. M’agradava molt! Però jo volia vantar i ballar . I amb motiu de veure l’obra Mar i Cel de D’agoll Dagom va despertar el click intern induint-me a pensar que d’aquest art escènic en volia fer la meva professió”.
Aquesta dilatada experiència teatral i musical, carregada d’anècdotes, en sostreu una que per ell és la millor “Quan fèiem funcions escolars per educació especial per Andalusia, quan acabarem la funció un nin va començar a cridar el nom del meu personatge. Era la primera vegada que el nin parlava”.
I d’aquesta trajectòria en Rafel destaca: el primer gran musical que va ser “Jekyll & Hide” Dirigida per Luis Ramirez amb Raphael. “Peter Pan”, el musical que representarem un parell de mesos al West End de Londres, “La Reina de las Nieves” a la Gran Via de Madrid (primera vegada que un mallorquí estrenava un musical a la Gran Vía), i amb un significat especial a la meva primera producció a Mallorca “Tarzán, el musical”.
Actualment està de gira amb “Foners”, un apassionat relat de com era la vida dels llegendaris foners balears que lluitaren com a mercenaris a les files del Cartaginesos i posteriorment a les del Romans, i "La Bella Dorment" peça destinada al nins i a les famílies.
El proper 18 de Novembre 2023, al Teatre Principal d'Inca, Rafel Brunet ha escollit Les Rondalles mallorquines com a font d’inspiració per presentar el seu vintè Musical amb MSO: "Els 3 Prínceps i La Flor Romanial".

Antoni Santandreu